top of page

Voedings- en kruidenadvies

kruidenadvies
voedingsadvies, gezonde voeding

Kruidenadvies

Het gebruik van planten en kruiden kan helpen om uw gezondheid te ondersteunen en uw lichaam en geest in balans te houden. Al eeuwenlang wordt er in vele culturen gebruik gemaakt van geneeskrachtige planten voor het behouden en/of ondersteunen van gezondheid en vitaliteit (fytotherapie). Ze bevatten immers tal van werkzame stoffen die harmonieus samenwerken.


Vanuit wetenschappelijke hoek is er een toenemende interesse in kruiden en kruidenpreparaten. Er worden steeds meer wetenschappelijke studies uitgevoerd naar de werkzame bestanddelen ervan. 


Kruiden kunnen onder andere worden aangewend in de vorm van infusen, baden, tincturen of capsules.


Geneeskrachtige planten en kruiden kunnen worden ingezet bij:
•    het verhogen van het zelfregulerend vermogen van uw lichaam;
•    de preventie van ziektes;
•    de aanpak van eenvoudige kwalen;
•    het verbeteren van het emotionele en mentale evenwicht en uw draagkracht.


Een gezondheidsbegeleider die kruidenadvies geeft, houdt rekening met uw specifieke gezondheids-toestand. Hij gaat na of er geen tegen- of nevenwerkingen kunnen zijn met voorgeschreven reguliere medicatie. Daarbij kiest hij het liefst voor standaardpreparaten die geproduceerd worden door gespecialiseerde firma’s. De geadviseerde kruidenproducten zijn vrij verkrijgbaar in de apotheek of de natuurvoedingswinkel.


Opgelet: kruiden hebben vooral een preventieve en ondersteunende werking. Ze zijn geen vervanging van een noodzakelijke medische behandeling!

Juiste voeding is maatwerk

Om fit en vitaal te zijn is een gezonde voeding een eerste vereiste. Via voeding voorzien we ons lichaam van de vereiste bouwstoffen en energie. Juiste voeding is maatwerk en moet afgestemd worden op je persoonlijke constitutie en levensomstandigheden. Elk lichaam is immers uniek en er bestaat geen enkel dieet dat altijd en voor iedereen goed is.

De juiste voedselkeuze is onder andere afhankelijk van:
•    het seizoen;
•    de aard van jouw activiteiten;
•    jouw lichamelijke conditie (bijv. intoleranties, allergieën);
•    jouw bewegingsprofiel;
•    stress.


Een individueel aangepast advies kan zorgen voor een vlottere vertering, een optimale vitaliteit en een gezond lichaam. Een gezondheidsbegeleider kan je helpen bij de juiste voedingskeuze, met aandacht voor natuurlijke en volwaardige voeding.
 

Voor het eerste gesprek rekenen we 1,5 uur (€ 55 per uur).

Cursus Natuurvoedingsleer
bottom of page